Arhitektūra

Mizzi studija pabeidz Serpentīna kafijas namiņu Haidparkā

Mizzi studija pabeidz Serpentīna kafijas namiņu Haidparkā
Anonim

Mizzi Studio pabeidz stingray kafejnīcu līdzās serpentīnam

Serpentīna kafijas nams, kuru Mizzi Studio ir izveidojis līdzās Serpentine ezeram Haidparkā, Londonā, ir papildināts ar jumtu, kas paredzēts, lai izskatās kā dzeloņains.

Mizzi studija izveidoja kafejnīcu kā nelielu orientieru struktūru starp Serpentīna galerijas divām vietām uz galvenās ielas, kas iet caur Haidparku.

Tas izpaužas gan no Japānas tējas namiem, gan Serpentīna ezera, pie kura tas stāv līdzās.

"Tas ir biomorfs dizains, jo visu, ko mēs darām, iedvesmo dabiski procesi, " sacīja Jonathan Mizzi, Mizzi Studio dibinātājs.

"Tas ir izveidots tā, lai tas izskatās dabiski, un tam, pēc mūsu domām, vajadzētu būt visai arhitektūrai. Tas ir ezera pagarinājums, būtne, kas izlec no ezera - smaidošs dzeloņstieps, kas lido no ezera, " viņš stāstīja Dezeenam.

Vienstāva kafijas veikals ir ar stikla sienām, un tam ir augšpusē misiņa krāsas viļņains nojume.

"Centrā ir klasisks kupols, kas morfē karnīzes un kopā rada smaidošu muti, " turpināja Mizzi.

"Misiņa nojumes krāsa ir efektīva, jo tas ir arī zemisks materiāls, kas ir arī karalisks, un kas der vietai karaliskajā parkā."

Mizzi Studio sadarbojās ar inženieriem Arup un ražotāju MouldCAM, lai izveidotu pilnībā ūdensnecaurlaidīgu jumtu, kura konstrukcijas apvalks ir izgatavots no pastiprinātas ogles un stikla šķiedras.

Šī struktūra ir balstīta uz tērauda rāmja ar divām kolonnām, kuras, pēc arhitekta domām, izskatās kā zobi, atbalstot nojume virs kafejnīcas priekšējās ieejas.

Kafejnīcā redzamais misiņa krāsas jumta apakšpuse ir veidots tā, lai izsauktu sajūtu, ka viņš atrodas zem dzeloņa vai vaļa mutes.

"Ejot iekšā, jums tiek ievilkts valis mutē, " piebilda Mizzi. "Šī kafejnīca parāda, ka vienkāršas koncepcijas izmantošana sarežģītas formas izveidošanai nozīmē, ka eksperimentālā arhitektūra ir izpildāma."

Kafejnīcā ir valriekstu kokmateriālu apšuvums, kas stiepjas gar aizmugurējo sienu, kuru klāj tumši zilas flīzes.

Pretstatā letei ir neliela atpūtas zona ar Perlino Rosato galdiņiem ar marmora pārklājumu un ādas mīkstiem krēsliem. Blakus kioskam ir paredzēta āra atpūtas zona.

Nelielā kafejnīca ir viena no desmit vietnēm, kuras Mizzi Studio ir izstrādājusi Colicci kafejnīcu ķēdei Londonas Karaliskajā parkā.

Viens kiosks parka ietvaros jau ir pabeigts, savukārt otru Serpentīna ezera otrā krastā paredzēts uzbūvēt šomēnes.

Kafijas veikals atrodas netālu no ikgadējā Serpentīna paviljona vietas. Šī gada paviljonu kā šīfera kalnu projektējis japāņu arhitekts Junya Ishigami.