Arhitektūra

Maldinoši rūpnieciska fasāde slēpj spilgtas mūsdienu mājas Japānā

Maldinoši rūpnieciska fasāde slēpj spilgtas mūsdienu mājas Japānā
Anonim

Maldinoši rūpnieciska fasāde slēpj spilgtas mūsdienu mājas Japānā

Šī māja Japānas Tokushima prefektūrā parādās kā nekompensēta rūpniecības vienība no ceļa, bet arhitektūras praksē CAPD ir paslēpusi gaišu, augstu griestu ģimenes māju.

Japāņu studija projektēja 137 kvadrātmetru lielo rezidenci, lai tā darbotos gandrīz visā zemes gabala garumā, ar slīpa jumtu tika pārtraukts, lai izveidotu pagalmu un pirmā stāva balkonu.

No ārpuses slīpais jumts piešķir īpašumam divu atšķirīgu tilpumu izskatu: viens ar gandrīz plakanu jumtu un viens slīps.

Arhitekti to sauca par Hi-Lo māju, atsaucoties gan uz slīpo jumtu, gan uz faktu, ka, neraugoties uz nelielo noliktavas "ārpusi", "ieejot" tiek mainīts pirmais iespaids par izskatu, un tā kļūst par lielu telpu " .

Īpašuma priekšpusē ir divas izlietas betona autostāvvietas, kas novieto dzīvesvietu atpakaļ no ceļa. Iebrauktuvei var piekļūt pa taku pa vienu pusi caur noklātu lieveni zem slīpa jumta gala.

"Tas ir tikai tas, bet tā ir lieliska vieta, kur saglabāt savu privātumu, velosipēdu un bagāžu, kad to atverat, kad līst lietus vai kad to aizslēdzat, " skaidroja arhitekti.

Caur iebrauktuvi atkal pagriežoties mājā, apavu glabāšanai tiek izmantots skapis pa labi no durvīm.

No šejienes istaba paveras uz divu augstumu atklāta plāna telpu, ko izmanto dzīvošanai un pusdienošanai, ar virtuvi, kas piespiesta sāniem.

Daļēji atdalīta ar virtuves salu un zem apakšējiem griestiem virtuvi papildina pieliekamais un saimniecības telpa.

Lielie, melni ierāmētie logi izskatās uz dārzu, un iekšējais pagalms paveras ar griestu stikla durvīm. Dekorētā terase ir stiklota no trim pusēm, un ceturtajā ir atvērta dārzam.

Gaitenis savieno mājas priekšējo daļu ar guļamtelpām ar izlietnes istabu, vannas istabu un tualeti no vienas puses, kā arī kāpnes uz otro stāvu.

Pagalma otrā pusē galvenā guļamistaba un tās iešana garderobē iet visā ēkas platumā.

Augšstāvā nosēšanās noved pie otrās guļamistabas ar diviem iebūvētiem skapjiem, kā arī no āra balkona, kas ved uz telpu virs virtuves, ko var izmantot kā mācību vai noliktavas telpu.

Māja, kas sastāv no nedaudz vairāk kā 137 kvadrātmetriem grīdas, ir būvēta no koka rāmja, kas ir apšūts ar augstiem baltiem paneļiem, kas ir sagrauti abos galos un lejā.

Hirosimā bāzētai studijai ir biroji Tokushima, Tokijā un Ņujorkā. Citai mājai Tokushima CAPD projektēja gofrēta metāla laukumu ar iekšējām telpām, ko veidoja virkne koka kastu.