Arhitektūra

18. gadsimta vasarnīcas pārveidošanā arhitekti saglabā puves struktūru

18. gadsimta vasarnīcas pārveidošanā arhitekti saglabā puves struktūru
Anonim

Keita Darbija un Deivids Konnors saglabā puves struktūru, pārveidojot 18. gadsimta kotedžu

David Connor Design un Kate Darby Architects pārveidoja nojauktu kotedžu Anglijas Rietummidlendā par mājām un studiju, apņemot izpostīto veco struktūru melnā gofrētā metāla apvalkā.

Deivids Konnors un Keita Darbija sāka saglabāt 300 gadus vecos kokmateriālus, uzstādīt jaunu tērauda rāmi virs uzskaitītajām drupām un apšuvēt to melnā, gofrētā dzelžā, lai pasargātu to no turpmākiem laikapstākļiem.

Jaunā struktūra aptver nelielu staļļu, kas būtu stāvējis vasarnīcas vienā galā, kurā tagad atrodas pāra studija.

Neliels slīpā ieeja ir piestiprināts arī pie viena ēkas sāna un vienmērīgi plakēts tā paša gofrētā apšuvuma loksnēs.

Iekšpusē vecā deformētā kokmateriāla konstrukcija, kas saistīta ar mirušām efejām un daļēji pārklāta ar pārslveida apmetuma darbiem, ir atstāta pilnībā atklāta. To ierāmē augsts logs frontonā, kas atrodas blakus studijai.

"Stratēģija nebija atjaunot vai remontēt 300 gadus veco uzskaitīto ēku, bet gan to perfekti saglabāt, " skaidroja Konnors un Darbijs. "Tas ietvertu sapuvušos kokmateriālus, mirušās efejas, veco putnu ligzdas, zirnekļtīklus un esošos putekļus."

"Drupas būtu aizsargātas no elementiem jaunā augstas veiktspējas ārējā apvalkā. Tas nozīmē, ka lielākajā daļā vietu būtu divas sienas, divi logi un divi jumti, veci un jauni."

Pirmais stāvs ir kļuvis par divu augstumu studiju Konnoram un Darbijam. Aizmugurē ieejas zāle divkāršojas, jo ēdamistaba savieno virtuvi un atpūtas telpu, bet guļamistaba un vannas istaba atrodas virs galvas.

Izkārtojums ir paredzēts, lai vēlāk to varētu viegli pielāgot mājā ar trim guļamistabām un divām vannas istabām.

Jaunā interjera gludas, baltas, apmestas sienas nodrošina neitrālu fonu, kas novecojošajiem kokmateriāliem ļauj nokļūt centrā. Tāpat nemanāmi metāla izstrādājumi veido kāpnes, kas savieno apakšējo un augšējo stāvu, un veido balustrādi guļamistabā.

Metāla balsti punktos izvirzīti caur gludi apmestas griestiem, lai atbalstītu spāres. Virtuvē ir izstrādāti metālizstrādājumi un vienkāršas formas, kas piedāvā pretstatu saliektajiem koka griestiem un kailām dēļu un bloku sienām.

Trīsstiklu logi palīdz ēkai būt labi izolētai un gaisa necaurlaidīgai, un telpas apsilda pāris malkas krāsnis. Blakusesošie meži meklē blakus esošajā mežā, lai tiem atrastu degvielu.

Saules paneļi ir uzstādīti uz jumtu, kas vērsts uz dienvidiem, lai apgādātu ēku ar elektrību, bet zem jumta seguma 100 metru cauruļvadi ir piepildīti ar glikolu - siltumu pārnesošu šķidrumu, ko vasarā izmanto ūdens sildīšanai.

Croft Lodge atrodas blakus Bircher Common Leominsterā, Hersfordšīrā. Tas ir RIBA Rietummidlendas reģionālo balvu 2017 un Rietummidlendas mazo balvu gada balvas 2017 ieguvējs, kā arī arhitekta žurnāla Mazo projektu 2017 balvas saņēmējs.

Fotogrāfija ir Deivids Konnors

Pagājušajā gadā britu studija Moxon veica vēl vienas 18. gadsimta lauku mājas renovāciju Skotijas augstienē, pievienojot lapegles un gofrētā metāla pagarinājumu.

Londonas studija Havorts Tompkinss arī izmantoja drupējošu struktūru kā jaunās metāla apšuvuma ēkas ietvaru, izpostītās Viktorijas laikmeta balodiņa sienās Suffolkā ievietoja Kortena tērauda mākslinieka studiju.