Arhitektūra

Lunds Hāgems uzstādīja Y formas kabīni kalna virsotnē virs Norvēģijas slēpošanas kūrorta

Lunds Hāgems uzstādīja Y formas kabīni kalna virsotnē virs Norvēģijas slēpošanas kūrorta
Anonim

Lunds Hāgems uz kalna virsotnes uzstāda Y formas kabīni ar skatu uz Norvēģijas slēpošanas kūrortu

Priedes žalūzijas aizsedza šīs kajītes stiklotās puses Oslo studijas Lund Hagem Arkitekter, kas vienā galā dakšiņai paver divus lielus logus uz nogāzēm Norvēģijas Kvitfjell slēpošanas kūrortā.

Lunds Hāgems Arkitekters uzstādīja kajīti uz viena no kūrorta augstākajiem apbūves gabaliem, nodrošinot skaidru skatu uz dienvidaustrumiem, kur slīpo reljefu apdzīvo bērzi un priedes.

"Mūsu dizaina procesu iedvesmoja klienta vēlme, lai" vasaras kajīte būtu ziemas ainavā ", " skaidroja studija, kas ir izveidojusi vairākas vasaras mājas Norvēģijas piekrastē.

Pagājušajā gadā komanda izveidoja vēl vienu brīvdienu kajīti Norvēģijas Geilo slēpošanas kūrortam, izmantojot mazāk plašu stiklojumu nekā iepriekšējos projektos un interjeru izklājot ar tumšiem kokmateriāliem. Kabīne Kvitfjell apvieno vairākas abas funkcijas.

Kamēr salonā joprojām ir stiklotas sienas, kokmateriālu nūjas, kas pārklāj ārpusi, piešķir interjeram mazāk pakļautu un mājīgāku sajūtu. Līstes, kas aizsargā arī lineāru terasi, ir apstrādātas ar dzelzs sulfātu, kas paātrinās koksnes pelēkošanos.

"Lai turpinātu balstīties uz ideju par vasaras kajīti kalnā, apjomi tika ietīti plānās, vertikālās žalūzijās, " sacīja arhitekti.

"Ņemot vērā lielās stikla plaknes aiz šīm žalūzijām, kur atrodas galerija, ārsienas ir ieguvušas“ plīvuram līdzīgu ”kvalitāti pagalma virzienā.”

Iekšpusē eļļoti ozolkoka dēļi, kas izklāj grīdu un griestus, veicina šo omulīgo atmosfēru, un sienu daļas ir aplikētas ar tumši krāsotu priedi.

Atpūtas telpa aizņem vienu Y formas plāna galu un ir aprīkota ar ar vilnu apvilktiem krēsliem un piekārtu malkas krāsni, savukārt tumšās koka paneļu sienas un gaišie skapīši piešķir virtuves zonai aiz zvaigznītes izskatu.

Istabas centrā atrodas metāla sala, kurā atrodas izlietne un plātne, savukārt trauki, cepeškrāsns un ēdiena gatavošanas piederumi ir paslēpti dziļos koka skapjos.

Šo skapju durvīs ir ievietotas kabatas zālītēm un garšvielām, kā arī piekaramās tapas glāzītēm un glāzītēm. Tos var pilnībā atvērt, lai ēdiena gatavošanas laikā telpas sienas izlīdzinātu.

Galvenā guļamistaba un vannas istaba vannas istabā aizņem plāna otro galu, bet trīs papildu guļamistabas virzās gar Y astes vienu pusi.

Abas spīles atbalsta statņi, ļaujot ēkai iziet tieši virs nogāzes malas, bet konstrukcijas galvenā daļa atrodas kalna virsotnē.

"Galvenā kajīte un piebūve tika uzbūvēta uz statņiem, kas izvirzīti no zemes, lai pēc iespējas vieglākā veidā pieskartos zemei, " skaidroja arhitekti.

"Novietojot divus sējumus tuvu kaimiņu robežām, tika izveidots sava veida pagalms, " viņi turpināja. "Tādā veidā āra telpas varētu gūt labumu no kaimiņu privātuma, Lieldienās un vasarā joprojām gūstot labumu no rietumu / vakara saules."

Papildus 120 metru kajītei Lund Hagem Arkitekter projektēja arī nelielu īpašuma piebūvi, kas var kalpot kā viesu izmitināšana.

Tajā ir vēl divas guļamistabas, vannas istaba un atpūtas telpa, kā arī automašīnas osta un slēpošanas aprīkojuma uzglabāšanas vieta.