Arhitektūra

Atelier Rua ekranizē kempingu iespējas ar baltu redelētu fasādi

Atelier Rua ekranizē kempingu iespējas ar baltu redelētu fasādi
Anonim

Atelier Rua parāda Portugāles kempingu iespējas ar baltu režģa fasādi

Ap šīm telpām kempingiem Portugāles centrālajā daļā ir vertikālu baltu žalūziju ekrāns, kas izveidots ar Lisabonas studijas Atelier Rua projektēto (+ slaidrādi).

FG + SG fotogrāfija

Kempings atrodas Tejo upes otrā pusē, kas pazīstams arī kā Tagus, no Abrantes pilsētas.

FG + SG fotogrāfija

Tās iepriekšējās telpas atradās atsevišķu ēku virknē starp dzīvojamo rajonu uz dienvidiem un upes malu ziemeļos.

FG + SG fotogrāfija

Atelier Rua shēma savieno šīs esošās ēkas ar garu vienojošu struktūru. Tādējādi spraugās tiek izveidotas jaunas pārklātas telpas un savienojoša galerija, kuras kopējā platība ir 6950 kvadrātmetri.

FG + SG fotogrāfija

"Šīs ēkas ideja bija aptvert pastāvošo ēku aizmugures, nosakot jaunu malu mazajai pilsētai, kur tā atrodas, " Dezeen pastāstīja studijas līdzdibinātājs Luis Valente. "Savā ziņā" šķidrā "forma aizņem pāri palikušās telpas starp pastāvošajām ēkām."

FG + SG fotogrāfija

"Tā struktūra, atvērta un caurlaidīga, ļauj tiešām un pastāvīgām attiecībām ar zaļo apkārtni visā ēkas pagarinājumā, " viņš piebilda.

Migela Manso fotogrāfija

Ziemeļu fasāde ir izgatavota no vertikāla stikla šķiedras pārseguma tērauda žalūzijām un čūskām, kas aptver gan vecās, gan jaunās telpas.

Ēka ir nedaudz pacelta no zemes, tāpēc tai var piekļūt, izmantojot zemes uzbrauktuves un betona pakāpienus, kas ved uz lielām atverēm līstes.

Migela Manso fotogrāfija

Nostiprinātas uz fasādes dēļu ārpuses, kas skar ap pamatni un augšpusi, žalūzijas ar regulāriem starplaikiem tiek izvietotas visā fasādes garumā, izšļācot ap izliektiem stūriem.

Migela Manso fotogrāfija

"Tie veido plīvuru vai ekrānu, kas rāmē upes ainavu ziemeļu virzienā, " sacīja Valente.

Migela Manso fotogrāfija

Vecāku ēku slīpi jumti sakāpj virs vienstāva piebūves. Šajos namos ir pieņemšanas zona rietumu galā un pāris kopīgas telpas atpūtai, rotaļām vai pasākumiem centrā.

Migela Manso fotogrāfija

Šo istabu priekšā ir jauna kafejnīca, kas aprīkota ar virtuves pamatierīcēm un pusdienu maltītēm, kas izlien uz priekšā esošās neapbūvētas telpas.

FG + SG fotogrāfija

Vannas istabas, dušas un ģērbtuves atrodas tālāk garām, veidojot blokus, kas pasargā garos betona skaitītājus, kurus caururbj izlietņu rinda.

FG + SG fotogrāfija

Vairāk izlietņu iztek pa redelētu fasādi vīriešu dušu priekšā, bet sieviešu peldvieta ir novietota ēkas tālākajā rietumu galā.

FG + SG fotogrāfija

Mainīgās zonas apkalpo arī publisko sporta laukumu uz vietas, un apmeklētājiem tiek nodrošināta aizsargāta velosipēdu novietne.

FG + SG fotogrāfija

Visā ēkā tiek atstāti atklāti pakalpojumi, kas darbojas gar metāla griestiem. Iekšējās sienas ir nokrāsotas baltā krāsā vai atstātas kā raupja betona, lai tās atbilstu grīdai.

FG + SG fotogrāfija

Citiem kempingiem Snøhetta atdzīvināja veco norvēģu laivu māju, lai izveidotu kopmītni bērniem, un Kevins Hīters ir ierosinājis mākoņiem līdzīgu skatu platformu, kas peld starp kokiem Kolorādo.

Projekta kredītpunkti:

Arhitekts: Atelier Rua
Konstrukcijas: Pedro Viegas
Tehniskā komanda: Luis Silvestre e Ecoperfil