Arhitektūra

Kaļķakmens sienas ieskauj Jonathan Woolf Nairobi mājas

Kaļķakmens sienas ieskauj Jonathan Woolf Nairobi mājas
Anonim

Izcirstās kaļķakmens sienas un pārkarošais jumts norobežo kalna nogāzi Nairobi

Jonathan Woolf Architects izmantoja noslīpētu kaļķakmeni, lai uzbūvētu šo ģimenes māju netālu no Nairobi, kas ir iebūvēta kalna nogāzē un pa kuru augšpusē atrodas smags slīps jumts (+ slaidrāde).

Londonas Jonathan Woolf Architects projektēja Lost Villa kā mājas 11 iedzīvotājiem mežā ārpus Kenijas galvaspilsētas.

Tas sastāv no trim blokiem, kas sagrupējas ap pagalmā veidotu pagalmu, veidojot atsevišķas, bet savienotas telpas tiešai ģimenei, vecvecākiem un mājsaimniecības darbiniekiem.

Mīksti slīps jumts saista trīs ēkas kopā, un atvere nesošajā sienā ved uz sienu pagalmu.

Kaļķakmens bloki tika griezti ar rokām un satraukti, lai sienām parādītos drupas.

Viens divstāvu korpuss, kas atrodas vietnes zemākajā daļā, ir paredzēts, lai paveras skats uz meža ieleju, ar ģimenes guļamistabām un dzīvojamo istabu augšējā stāvā un viesu komplektu zemāk.

"Mēs sākām ar ideju, ka ideāla ēka ainavā ir paviljons ar orientāciju visos četros virzienos, " Woolf stāstīja Dezeen.

"Mēs to izvietojām vietnē ar labāko skatu uz ieleju, piepildījām to ar dažādām dzīvojamām istabām un pēc tam pievienojām otro guļamistabu“ paviljonu ”."

Pārklājošais jumts nodrošina ēnu no saules un aizsargā pret musonu lietus. Iedzīvotāji var staigāt pa tās viegli slīpo virsmu - tā bija paredzēta kā vieta, kur pastaigāties un gūt labāku skatu uz ainavu.

"Sienas ir kā atrastas drupas, kurās ir iestrādāta betona plāksne, pati par sevi tāpat kā daža pamesta šosejas projekta kopīgi izvēlētās atliekas, " skaidroja Vulfs. "Tā projekcija nosaka apdzīvojamās telpas un darbojas kā liela grīda Gigiri meža koku nojumē."

Jumta logi izvirzīti no jumta virsmas, lai gaismu ienestu balti krāsotās telpās. Seklā pakāpe savieno dažas telpas, kuras ir sadalītas pa daļām, lai pielāgotos slīpajam zemes gabalam.

Divi no trim blokiem ir vienstāvu, līdz minimumam samazinot ietekmi uz reljefu, bet trešais ir riecošs divstāvu struktūra, kas aizņem vietnes pēdas.

Cirsts, tumšas koka durvis, kuras savākuši klienti no ceļojumiem pa Indiju un Āfriku, tiek iestrādātas interjerā.

"Tie papildina pašas ēkas stāstījumu kā atrastu antīku priekšmetu - artefaktus, kas šķietami ir no sākotnējās konstrukcijas, " sacīja arhitekts.

Saules paneļi rada ēkai elektroenerģiju, bet lietus ūdens tiek savākts tvertnēs zem pagalma.